Det är viktigt att ha en bra försäkring när man kör och äger en MC. Kostnaden för att försäkra en motorcykel varierar mycket och du kan spara mycket pengar på att du jämför MC försäkringar innan du tecknar en. Det är lag på att man måste ha en trafikförsäkring om man framför sin motorcykel i trafik, men tänker du enbart köra på till exempel inhägnade banor kan du välja att inte försäkra din MC alls. Motorcykel är det fordon som det är svårast att skapa sig en bild över hur den försäkras på bästa sätt till rimligast pris.

Många olika faktorer spelar in när kostnaden för din försäkring ska beräknas. Den största skillnaden är förstås om du vill ha den halv eller hel försäkrad. Att motorcykelns värde också är en bidragande faktor till kostnaden för försäkringspremien är självklart men visste du att även din ålder spelar in och hur du väljer att förvara din MC när du inte använder den, till exempel på natten?

Är det svårt att jämföra olika MC försäkringar?

Nej, det är inte svårt. Du kan lätt få hjälp att hitta billigast MC försäkring som är anpassad för dina omständigheter. Du behöver bara sätta dig ner och tänka på hur du kommer att använda din MC. Kommer du låna ut den? Ämnar du använda den för att ta dig till eller från jobbet så du behöver få en ersättningsbil om något hände din MC? Vilken skyddsutrustning tänker du använda. Vilka parkeringsmöjligheter har du? Är du medlem i SMC?

När du har svaren på de frågorna är det dags att börja fundera på om hel eller halvförsäkring passar dig bäst. Sedan är det bara att gå ut på nätet eller lyfta telefonen så får du snabbt och professionellt hjälp att hitta den billigaste försäkringen för just dig. Du behöver inte ägna onödig tid på att plöja igenom svårbegripligt informationsmaterial från olika försäkringsbolag och sitta med papper, penna och miniräknare i handen. Det enda du behöver göra är att presentera din motorcykel och hur du kommer använda den. Enkelt, eller hur?