Enkel eller dekorerad hörnlist? när du handlar online Kan du själv välja det som passar dig bäst, och kan välja det alternativ som  funkar bäst till din vägglist. En variant som är väldigt vanlig nutiden är att man försöker återskapa gamla, rustika stilar, vackra rum som aldrig går ur stil. Du kan hitta mer information här: https://www.d-cor.se/produkter/horn

Dessa tillverkades från början på så vis på så sätt att hantverkare skar rutmönster i trä. Industrirevolutionen ändrade dock detta och det blev istället vanligt att framställa stuckaturer av gips. Men dessa var otympliga att hantera. Detta gjorde man i början av sextiotalet började använda sig av två nya material, polyuretan och polystyren. Dessa två är i princip de enda som används idag för den här typen av processer.

Lätt att skapa en hörnlist med snygg stil

Dessa material är väldigt praktiska när det gäller att återskapa gamla stilar till ett pris som inte alls är lika dyrt som det skulle varit om man tillverkat hörnen på ett traditionellt sätt. Detta ger dig väldigt många valmöjligheter om du gillar en design där det moderna bryter mot det tidlösa och gamla på ett tilltalande sätt. Polyuretan tål både stötar och vatten. Det är ett material som är väldigt lätt att bearbeta och slipa. Man kan  använda vanliga verktyg, och de kan målas med alla sorters färg. Även rengöring sker väldigt enkelt.

Det finns alltså många valmöjligheter när det gäller val av hörnlist.  Om du behöver tips och råd på området, så är det bra att fråga kunnig personal. Som alltid vid design och renovering av ditt hem, så är det bra att prata med någon som du kan bolla med. Det kan finnas många möjligheter som man inte har tänkt på själv.