Silly Season är i full gång

Fotbollssäsongen må vara slut men det betyder att Silly Season är i full gång. Det är nästan lika roligt som att följa sitt favoritlag. Som vanligt pågår det flera stora spekulationer om vilka spelare som spelar vart nästa säsong. Givetvis har det redan skett en och annan värvning också.

Vad är egentligen Silly Season?

För det första kanske jag ska börja förklara vad Silly Season är innan vi går vidare. Det är den period under sommaren som det är tillåtet för klubbar att sälja och köpa spelare. Hur länge klubbar får köpa varierar lite beroende på liga. Dock brukar de flesta få köpa fram till augusti.

Under denna tiden så spekuleras det hej vilt vilka övergångar som kommer att ske, både bland tidningar, forum, sajter och människor emellan. Det finns alltid spelare som det alltid spekuleras om, till exempel Harry Kane i Tottenham. Det sker också en del oväntade övergångar som ingen hade kunnat förutspå.

Eden Harzard till Real Madrid

En av de mest namnkunniga värvningarna hittills är Eden Hazard till storklubben Real Madrid. Detta var en värvning som det spekulerades om redan förra året. Nu är dock värvningen i hamn. Den belgiske stjärnspelaren har länge spelat för det engelska laget Chelsea FC men nu är det alltså dags att pröva Spanien.

I och med värvningen av Hazard är det nu många som spekulerar om att Gareth Bale kommer att lämna klubben. Bale var när han köptes den dyraste värvningen någonsin men har på senare tid haft svårt att ta plats i startelvan. Många spekulerar nu om han kommer flytta hem till England.

Antoine Griezmann

En annan spelare som förmodligen kommer att byta klubbadress under sommaren är Atleticos Antoine Griezmann. Den franska stjärnan själv och Atleticos klubbchef har båda sagt att han kommer lämna. Dock har han en klausul i sitt kontrakt som gör att han inte får lämna innan juli, tills dess är allt spekulationer.

Den klubb som ryktas köpa honom är FC Barcelona. Det har länge varit på tal om att han kommer gå dit. Nu kan vi även läsa om att Manchester United är beredda att ge sig in i kampen om att värva stjärnan. Snart vet vi nog vilken som blir hans nya klubbadress.

Alexander Isaak till Spanien

En annan spelare som det har spekulerats mycket om är vår svenska supertalang Alexander Isaak. Ända sedan det blev känt att Dortmund ville göra sig av med svensken så har många gissat vart kan kommer hamna. Nu är det klart att det blir Spanien och Real Socidad som blir nästa steg i karriären.